Koncert Agi Zaryan „High & Low” [WYGRAJ WEJŚCIÓWKI]
access_time 2018-11-28 12:46:00
30 listopada w kinie Marzenie odbędzie się koncert Agi Zaryan, jedynej polskiej wokalistki jazzowej nagrywającej pod szyldem nowojorskiej wytwórni płytowej Blue Note. Artystka zaprezentuje materiał z najnowszej płyty "High & Low", która ukazała się 16 listopada. Koncert odbędzie się w ramach ogólnopolskiej trasy koncertowej. Aga Zaryan wystąpi z udziałem wyśmienitych polskich i zagranicznych muzyków.

Koncert Agi Zaryan „High & Low”

Miejsce: Kino Marzenie (Tarnów, Staszica 4),
Data: 30.11.2018 r., g. 20.00
Bilety: 60 zł
Sprzedaż biletów: On-line na stronie www.tck.pl lub w kinie Marzenie
Więcej: www.tck.pl

Pierwsza dama polskiego jazzu, wokalistka której albumy ukazują się m.in w legendarnej wytwórni Blue Note Records, przygotowała nowy autorski materiał. Na listopadowe koncerty do Polski zostali zaproszeni wspaniali muzycy, którzy brali udział w nagraniu płyty.
Koncerty Agi Zaryan będą towarzyszyć premierze nowej płyty Artystki. „High & Low” (premiera 16.11.2018) to wyjątkowy album, który Aga Zaryan w całości okrasiła swoimi tekstami, a autorami kompozycji są wybitni jazzmani: Michał Tokaj, David Dorużka, Dariusz Oleszkiewicz oraz Marcin Wasilewski. W trakcie listopadowej trasy usłyszymy zarówno nowe, autorskie kompozycje, jak utwory z wcześniejszego repertuaru.
Artystka nie po raz pierwszy zdecydowała się przekroczyć granice i na listopadowe koncerty zaprosiła muzyków z różnych stron świata.

Na scenie towarzyszyć jej będą:
Michał Tokaj (fortepian), Sławomir Kurkiewicz (kontrabas, gitara basowa), wirtuoz gitary z Czech – David Dorużka oraz gwiazda instrumentów perkusyjnych z Portugalii, Pedro Segundo.

Trasa „High & Low” to koncerty w prestiżowych lokalizacjach: filharmoniach, salach koncertowych oraz teatralnych, które zagwarantują komfort słuchaczom. Warto przypomnieć, że występy Agi Zaryan słyną z niepowtarzalnej atmosfery a Artystka jest rozpoznawalną w świecie wokalistką jazzową, której reputacja sięga od Tokyo do Nowego Jorku. Wyróżnia ją indywidualny styl i podejście do śpiewania z charakterystyczną lekkością frazowania oraz ciepłym matowym tonem głosu. Laureatka wielu nagród, m.in. Gwiazdy Dobroczynności, Złotego Krzyża Zasługi, Róże Gali, Fryderyk, a także ośmiokrotna zwyciężczyni plebiscytu „Pierwsza Dama Polskiego Jazzu” według magazynu Jazz Forum.

Dyskografia:
2002/2007 - “My Lullaby” - album CD – Złota Płyta
2006 - “Picking Up The Pieces” album CD – Poczwórna Platynowa Płyta
2007 - “Umiera piękno” - album CD – Podwójna Platynowa Płyta / Fryderyk
2008 - “Live at Palladium” - album 2CD/DVD– Poczwórna Platynowa Płyta            
2010 - “Looking Walking Being” album CD – Podwójna Platynowa Płyta
2011 - “A Book of Luminous Things” album CD - Platynowa Płyta
2011 - “Księga olśnień” album CD - Złota Płyta / Fryderyk                                     
2013 - “Remembering Nina & Abbey” - Podwojna Platynowa Płyta

 

UWAGA!

Dzięki uprzejmości Tarnowskiego Centrum Kultury, mamy dla Was dwa dwuosobowe zaproszenia na piątkowy koncert Agi Zaryan. Jeśli chcesz otrzymać jedno z nich, musisz nas przekonać, dlaczego powinno ono trafić właśnie do Ciebie. Najciekawsze wpisy nagrodzimy biletami! 

Odpowiedź zamieść pod postem konkursowym na naszym FanPage'u

Jeśli natomiast nie masz Facebooka, odpowiedź prześlij wraz ze swoim imieniem, nazwiskiem i numerem telefonu na adres mailowy: konkurs@tarnow.net.pl. W temacie wiadomości wpisz: Aga Zaryan.

Na nadsyłanie zgłoszeń macie czas do piątku, 30 listopada do godziny 11:00.

Zwycięzcy konkursu zostaną poinformowani o wygranej mailowo, telefonicznie lub wiadomością prywatną na Facebook. 

Komentarze...