II edycja "Tarnowianie Gotują w Tarnovii" za nami (FOTO)
access_time 2013-02-26 14:18:27
Dwie sale pełne smakoszy. Stoły uginające się od wybornego jedzonka. Film kulinarny i Łosoś po "redaktorsku".
Po posłance Urszuli Augustyn, która poszła na pierwszy kulinarny ogień, tym razem dla tarnowskich smakoszy gotował redaktor Jerzy Kosiba. Jego łosoś w sosie śmietankowo-szpinakowym zebrał bardzo dobre recenzje, zarówno od gości obecnych na brunchu, jak i surowego w swoich ocenach jury. - Wyważone i delikatne danie. Ryba, co wcale nie jest takie oczywiste, świetnie skomponowała się z tagliatelle w sosie śmietankowo-szpinakowym podkręconym orzechami i parmezanem - mówi Paweł Piszczek juror i wydawca portalu Coś na Ząb TV. Łosoś i jego twórca byli oczywiście głównymi bohaterami brunchu, ale nie jedyną atrakcją. Formuła niedzielnych spotkań to: za 30 złotych jesz ile chcesz. - Zgodnie z tą dewizą nasi kucharze przygotowali kilkanaście dań, których każdy mógł kosztować do woli - mówi Joanna Dobroś z Hotelu Tarnovia. - Była bar sałatkowy, zupy, dania mięsne i jarskie, słodkości, słowem każdy mógł coś pysznego dla siebie znaleźć. Kolejny, marcowy brunch wyjątkowo, ze względu na Święta Wielkanocne, nie w ostatnią, ale przedostatnią niedzielę miesiąca, czyli 24 marca. Jaki znany tarnowianin i co ugotuje? Niech na kilka dni pozostanie to jeszcze tajemnicą... Zobacz także: Znani i lubiani gotują w Tarnovii (FOTO)
Komentarze...