Włoskie klimaty w Tarnovii
access_time 2013-07-29 12:35:01
Goście zgromadzeni na niedzielnym brunchu w Hotelu Tarnovia z niecierpliwością oczekiwali na vipowskie danie. Tym razem swoją przebojową potrawę zaprezentował Jakub Kwaśny, tarnowski radny.
"Pappardelle Jakuba z Czarnolasu" to pierwsze danie II edycji kulinarnej zabawy "Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia". Szerokie, jajeczne makaronowe wstążki w delikatnym sosie na bazie serka mascarpone, suszonych pomidorów, szynki szwardzwaldzkiej, czosnku, cebuli i pieczarek smakowały wybornie. - Dobrze zbilansowane smaki delikatnego serka z wyrazistymi pomidorami i dojrzewającą szynką stanowiły o sile potrawy - ocenia Paweł Piszczek, wydawca portalu Coś na Ząb TV. - Wszystkich, którzy nie byli na brunchu zapraszam do obejrzenia filmu na naszym portalu www.cosnazab.tv. Specjalnie dla uczestników brunchu kilkanaście smacznych dań przygotował szef kuchni Tarnovii. Tym razem w menu wybijały się świetny krem z dyni oraz pieczone schab i karkówka z kluseczkami śląskimi i kapitalnym sosem pieczeniowym podkręconym czerwonym winem. Kolejny brunch w ostatnią niedzielę sierpnia. Początek tradycyjnie o godzinie 13.00. Foto: Jakub Piszczek Zobacz także:
  • Duet z piersi kurczaka gotuje Grzesiek Janiszewski
  • Znani i lubiani gotują w Tarnovii (FOTO)
  • II edycja "Tarnowianie Gotują w Tarnovii" za nami (FOTO)
  • Lider Totentanz przyrządzi "Karkówkę Malajską"
  • Małgorzata Mękal gotuje dla tarnowian
  • Komentarze...