400. lokal w Europie Środkowo-Wschodniej, 1. restauracja typu Drive Thru w Tarnowie – obok takiego wydarzenia trudno było przejść obojętnie nie tylko zdeklarowanym fanom pysznych kurczaków KFC. Wtorkowe wydarzenie zgromadziło smakoszy z każdej grupy wiekowej, a o sukcesie akcji najlepiej świadczy fakt, że promocyjne kubełki Classic, które pierwszych 400 gości otrzymać mogło już za 1 zł, rozeszły się w ciągu pierwszej godziny. Było to nie lada wyzwanie oraz trudny test dla kucharzy nowo otwartej restauracji.
Promocja była tylko jedną z wielu atrakcji, które tego dnia czekały na mieszkańców Tarnowa przy ulicy Lwowskiej 116. Wydarzenie uświetnił tort w kształcie kultowego kubełka KFC.
Podczas wielkiego otwarcia nie mogło zabraknąć liderów marki KFC w Europie Środkowo-Wschodniej. Oficjalnego przecięcia wstęgi dokonał Raphael Miolane – Market Director YUM CEE. Wśród oficjalnych gości znaleźli się również przedstawiciele AmRest Sp. z o.o. – Olgierd Danielewicz (Brand President KFC CEE) oraz Iain Sellers Development Director.
- Chcemy, żeby nasi pracownicy traktowali swoją restaurację jak jedyny taki lokal na świecie – wyjątkowo. Tego samego oczekujemy od nich w stosunku do gości – specjalnego traktowania. Mamy nadzieję, że tak właśnie poczują się wszyscy odwiedzający naszą nową tarnowską restaurację - powiedział
Olgierd Danielewicz podczas swojego przemówienia.
Sieć KFC pierwszą restaurację w Polsce otworzyła równo 20 lat temu – w 1993 w Warszawie. Od tamtej pory ich liczba sukcesywnie zwiększała się – podobnie jak grono fanów unikalnej receptury Colonela Sandersa. Obecnie niemal połowa z 400 lokali w Europie Środkowo-Wschodniej znajduje się właśnie w naszym kraju, a firmy zarządzające marką KFC planują dalszą ekspansję w tej części kontynentu.
Foto: Norbert Ziemirski
Zobacz także:
KFC świętuje w Tarnowie otwarcie 400. restauracji