IV Wielkie Tarnowskie Dionizje: Wieczór chorwacki w "Pasażu"
access_time 2015-10-14 12:39:53
Trwa trzeci tydzień IV Wielkich Tarnowskich Dionizji, imprezy zorganizowanej przez Tarnowską Organizację Turystyczną, a współfinansowanej z budżetu Tarnowa. Już jutro wieczór chorwacki w restauracji Pasaż.
Data: Czwartek, 15 października o godz. 20:00 Miejsce: Restauracja "Pasaż", Plac Kazimierza Wielkiego 2 Cena: 60 zł Menu na wieczór chorwacki: Ravioli z krewetkami i boczkiem Makrela marynowana w mandarynkach z knedlem chlebowym Polędwiczka wieprzowa w zielonej panierce z puree z pieczonego batata Palacinka z konfiturą z figi i sosem karmelowo – orzechowym Wina: Feravino MIRAZ Syrah Feravino MIRAZ Cabernet Kalazić Pinot Crni 2009 Kalazić Batina 2009 Erdutski Vinogradi Rizling Wieczór zapowiada się pysznie. Szef kuchni skomponował menu kuszące śródziemnomorskimi smakami i aromatami. Podane będzie ravioli z krewetkami i boczkiem, makrela marynowana w mandarynkach z knedlem chlebowym, polędwiczka wieprzowa w zielonej panierce z puree z pieczonego batata oraz palacinka z konfiturą z figi i sosem karmelowo-orzechowym. Do dań perfekcyjnie dobrane wina, które zaprezentuje i o których opowie specjalnie zaproszony sommelier. Będą to: slawońskie: Syrah, Cabernet Sauvignon i Riesling, a z Baranji Pinot Noir i biały kupaż Kalazic Batina. Z kolei w piątek, pojutrze, w Hotelu Krzyskim odbędą się warsztaty kulinarne połączone z degustacją wina. Poprowadzi je Wojciech Giebuta, szef działu kulinaria w magazynie „Czas Wina”. A w przyszłym tygodniu w czwartek wina i kuchnia hiszpańska w restauracji w Hotelu Krzyskim. Z kolei dzień później w piątek Wina i Lody w Tatrzańskiej, czyli kolacja z winami kanadyjskimi w roli głównej. Zobacz także:
  • IV Wielkie Tarnowskie Dionizje (FOTO) (PROGRAM)
  • Komentarze...
    testststs 10,2,9,1,A