Małopolski Festiwal Smaku w Wojniczu
access_time 2019-07-29 12:33:00W festiwalowej kuchni, podczas pokazów gotowania, smakowite potrawy przygotowywał znakomity kucharz Andrzej Polan, a uczestnicy mogli nie tylko podpatrywać mistrza w akcji, ale także skosztować przygotowanych przez niego potraw, np. idealnego na upały chłodnika ogórkowego, którym częstowali przedstawiciele zarządu województwa.
Po ocenieniu potraw konkursowych, jury postanowiło przyznać pierwsze miejsce Kołu Gospodyń Wiejskich ECOBABKI z Biadolin Radłowskich za zupę z cukinii z grzankami i pestkami dyni, zaś wyróżnienia KGW z Olszyn za pierożek ziemniaczany z nadzieniem szpinakowo-serowym, KGW Stróże za pasztet z fasoli „Piękny Jaś” i KGW „U Tatara” z Siedliszowic za gęś babci z kalarepą na zasmażce z mlekiem.
Tradycyjnie na Małopolskim Festiwalu Smaku dostępna była wypoczynkowa strefa dla całych rodzin, w tym zabaw dla dzieci.
Fot. Mateusz Niemczura