"Gotuj po hiszpańsku" - ciekawy projekt nie tylko dla kucharzy
access_time 2017-01-30 13:47:00Zgłoszenia przyjmowane są tylko do jutra, 31 stycznia 2017. W projekcie mogą wziąć udział osoby od 18 do 35 roku życia, pozostające bez pracy, zamieszkałe w województwie małopolskim. Projekt współfinansowany jest przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego na zlecenie Ministerstwa Rozwoju. Udział w projekcie jest całkowicie bezpłatny.
Celem głównym projektu jest aktywizacja zawodowa osób pozostających bez pracy, poprzez nabycie lub podniesienie kompetencji w zawodzie kucharza. Przed wyjazdem do Hiszpanii uczestnicy projektu odbywają intensywny kurs języka hiszpańskiego oraz biorą udział w warsztatach związanych z przygotowaniem kulturowym. Podczas siedemdziesięciodniowego pobytu w Walencji, uczestniczą w kursie kulinarnym, kontynuują naukę języka hiszpańskiego oraz odbywają praktyki w uznanych restauracjach. Dzięki udziałowi w projekcie, uczestnicy mają okazję do poznania bogatej tradycji kulinarnej regionu morza śródziemnego i Walencji oraz nabycia umiejętności przygotowania dań kuchni hiszpańskiej z pierwszej ręki i na podstawie oryginalnych receptur. Po powrocie z Hiszpanii, uczestnicy znajdą pracę w dobrych restauracjach i hotelach z sieci współpracy Fundacji PROAKTYWNI i Instytutu InBIT.
Rekrutacja do projektu odbywa się w trzech etapach. Pierwszym etapem jest zgłoszenie chęci udziału w projekcie poprzez wypełnienie formularza aplikacyjnego dostępnego na stronie internetowej projektu. Następnie wybrani kandydaci zaproszeni zostaną na rozmowę rekrutacyjną oraz udział w warsztatach kulinarnych, których celem jest sprawdzenie praktycznych umiejętności kandydatów w kuchni.
Szczegółowe informacje o projekcie i formularz aplikacyjny dostępne są na stronie internetowej www.gotujpohiszpansku.pl oraz w Biurze Projektu, ul. Szlak 8a, 31-161 Kraków i w Lokalnej Pracowni Aktywności ul. Krakowska 11a, 33-100 Tarnów.
Kontakt Tarnów:
Lokalna Pracownia Aktywności
ul. Krakowska 11a, 33-100 Tarnów
Tel: 530 593 998, 530 693 296