Druga edycja VIP-owskiego gotowania
access_time 2013-07-24 10:42:07
Już w najbliższą niedzielę rusza druga edycja kulinarnej zabawy "Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia". Przez kolejne pół roku, tradycyjnie w każdą ostatnią niedzielę miesiąca, kolejni znani tarnowianie gotować będą swoje popisowe dania. Na pierwszy ogień włoskie klimaty w wykonaniu Jakuba Kwaśnego.
Jakub Kwaśny, radny Rady Miejskiej, szef SLD w Tarnowie, zaproponował pappardelle z suszonymi pomidorami, szynką szwarcwaldzką i serkiem mascarpone. Jak smakuje potrawa i jak się ją robi okaże się podczas niedzielnego brunchu w restauracji Hotelu Tarnovia. - Nakręciliśmy już film, który premierowo zaprezentujemy w Tarnovii. Trzeba przyznać, że radny znakomicie odnalazł się w kuchni, a makaron ma głęboki, wielowymiarowy smak - ocenia Paweł Piszczek, krytyk kulinarny, wydawca portalu Coś na Ząb TV. Degustacja "vipowskiej" potrawy jest jednym z elementów niedzielnego brunchu. Poza tym, że wszyscy uczestnicy spróbują pappardelle, będą mogli też skosztować kilkunastu potraw przygotowanych przez szefa kuchni specjalnie na brunch. - W formule brunchu jaką proponujemy, każdy znajdzie coś dla siebie: ryby, owoce morza, dania wegetariańskie, mięsne, sałatki, zupy, specjały dla dzieci, słodkości - mówi Joanna Dobroś, wiceprezes zarządu Hotelu Tarnovia. - Za 30 złotych - jesz ile chcesz. Tak więc druga edycja Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia rusza. Najbliższa niedziela, restauracja Hotelu Tarnovia, od 13.00 do 17.00. FOTO: Jakub Piszczek Zobacz także:
  • Duet z piersi kurczaka gotuje Grzesiek Janiszewski
  • Znani i lubiani gotują w Tarnovii (FOTO)
  • II edycja "Tarnowianie Gotują w Tarnovii" za nami (FOTO)
  • Lider Totentanz przyrządzi "Karkówkę Malajską"
  • Małgorzata Mękal gotuje dla tarnowian
  • Komentarze...
    testststs 10,2,9,1,A