Łosoś a`la Stach w Hotelu Tarnovia
access_time 2013-08-19 13:02:44
Maria Kanior, animatorka aktywności społecznej ludzi 50+ i ikona tarnowskiej kultury, pokazuje swoje fascynujące i utalentowane oblicze kulinarne. Jej Łosoś a`la Stach jest pyszny.
- Proste, idealnie współgrające smaki oraz wielobarwność, to największe atuty dania Pani Marii - ocenia Paweł Piszczek felietonista kulinarny i wydawca portalu Coś na Ząb TV. - To lekkie, letnie danie, idealne na niezobowiązujące spotkanie ze znajomymi przy dobrym winie. Łosoś a`la Stach (nazwa potrawy od imienia męża p. Marii, który to danie wypieścił i wyniósł na wyżyny) to maźnięty oliwą i sypnięty ziołami filet, który trafia na grill. Wraz z nim grilluje się bakłażana, cukinię i papryki różnych kolorów doprawione ziołami prowansalskimi. Jeszcze zimny sos na bazie jogurtu, czosnku i koperku. Po Pappardellach Jakuba z Czarnolasu to kolejna potrawa II edycji kulinarnego projektu "Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia". - Zapraszamy na brunch w ostatnią niedzielę sierpnia, jak zwykle zaczynamy o 13.00. Najpierw premiera filmu z gotowania p. Marii, potem degustacja jej potrawy, a wreszcie to co najlepsze w naszej kuchni w formule płacisz 30 złotych i jesz ile chcesz - zaprasza Joanna Dobroś, wiceprezes zarządu Hotelu Tarnovia. Przypomnijmy, że każdy uczestnik brunchu otrzyma specjalne ankiety do oceny dania. Każdy, kto wypełni ankietę i odda swój głos, weźmie udział w losowaniu atrakcyjnych nagród. Losowanie odbędzie się na zakończenie II edycji w grudniu tego roku. FOTO: Jakub Piszczek Zobacz także:
  • Druga edycja VIP-owskiego gotowania
  • Duet z piersi kurczaka gotuje Grzesiek Janiszewski
  • Znani i lubiani gotują w Tarnovii (FOTO)
  • II edycja "Tarnowianie Gotują w Tarnovii" za nami (FOTO)
  • Lider Totentanz przyrządzi "Karkówkę Malajską"
  • Małgorzata Mękal gotuje dla tarnowian
  • Komentarze...
    testststs 10,2,9,1,A