Kurczak w sosie pomidorowym z mascarpone
access_time 2013-11-20 11:22:49
Sam tytuł już zachęca, a danie – pierwsza liga włoska! Darek Kobylański, znany tarnowski fotografik i wydawca, okazał się wybornym kucharzem. Włoska kuchnia, która wydaje się prosta, wcale taka prosta nie jest, bowiem trzeba uchwycić ten subtelny bilans smaków. Darek zrobił to bez pudła, o czym można się przekonać w najbliższą niedzielę 24 listopada podczas tradycyjnego już brunchu w restauracji Hotelu Tarnovia.
Darek Kobylański jest kolejnym gościem projektu Tarnowianie Gotują w Hotelu Tarnovia. – Zaserwował danie cudowne w swojej prostocie: pierś z kurczaka delikatnie doprawioną słodką papryką, przesmażoną, a potem zapieczoną w sosie pomidorowym pachnącym czosnkiem, balsamico, tymiankiem, bazylią i oliwkami – mówi Paweł Piszczek, felietonista kulinarny, wydawca portalu Coś na Ząb TV. Jak Darek gotował, można będzie posmakować, ale i zobaczyć podczas najbliższego brunchu, gdzie będzie degustacja jego dania, projekcja filmu z gotowania, no i całe mnóstwo pyszności przygotowanych przez szefa kuchni Tarnovii. – Jak co miesiąc zapraszamy na brunch w formule płacisz 30 złotych i jesz ile chcesz – mówi Joanna Dobroś, prezes zarządu Hotelu Tarnovia. – Będzie mnóstwo smacznych potraw, od sałatek, zup, przez dania mączne, ryby, mięsa, pieczyste, po desery. Początek brunchu, jak zwykle o godzinie 13.00, 24 listopada w Hotelu Tarnovia. Zobacz także:
  • Pomidorowa pod dyrygencką batutą
  • Rodzinny śledzik prezydenta
  • Łosoś z grilla Marii Kanior przyciągnął tłumy smakoszy
  • Druga edycja VIP-owskiego gotowania
  • Duet z piersi kurczaka gotuje Grzesiek Janiszewski
  • Znani i lubiani gotują w Tarnovii (FOTO)
  • II edycja "Tarnowianie Gotują w Tarnovii" za nami (FOTO)
  • Lider Totentanz przyrządzi "Karkówkę Malajską"
  • Małgorzata Mękal gotuje dla tarnowian
  • Komentarze...